Tand

Laboratorium

Ons laboratorium heeft zich gespecialiseerd in kroon- en brugwerk. In eigen beheer frezen wij zirkonium onderstructuren met behulp van 3-shapesoftware. Ook vervaardigen wij opbouwen op implantaten, waarbij we gebruik maken van CAD/CAM, zoals de originele Cares implantaten van Straumann en Procera implantaten van Nobel Biocare.

Metaalporseleinkronen en bruggen

Deze kroon bestaat uit een metalen kap overbakken met porselein. Het is de meest gemaakte kroon en de kwaliteit kan verschillen en bepaalt mede de prijs. Wij gebruiken hoog-edele legeringen die de kans op metaalovergevoeligheid minimaliseren.

Volledig keramische kronen en bruggen

De volledig keramische kroon is metaalvrij met een kern van keramiek overbakken met porselein. Bij gebruik van zirkonium kunnen tot 12-delige bruggen gemaakt worden. Zirkonium vervangt als zodanig in toenemende mate goud en andere metalen. Dit materiaal heeft vrijwel geen invloed op het menselijk lichaam en is daardoor onschadelijk.

Duurzaamheid

Een kroon die is vervaardigd voor een langere levensduur, moet aan bepaalde eigenschappen voldoen. Het is vooral belangrijk dat bij een hoge kauw druk de kroon of brug bestand is tegen buig- en bijtkrachten. Zirkonium, in combinatie met de moderne hoogwaardige Cad-Cam technologie, zorgt voor een goed passende constructie.

Esthetiek

U wilt natuurlijk dat uw kroon of brug zoveel mogelijk op een natuurlijke tand of kies lijkt zodat het niet zichtbaar is dat u een kunsttand of -kies in de mond heeft. De onder structuur van zirkonium heeft een parelwitte kleur die nog kan worden aangepast aan de natuurlijke kleur van uw gebit, zodat er geen donkere verkleuringen langs het tandvlees te zien zijn.

Behandelkamer

In onze behandelkamer kunnen we kleurbepalingen doen en tussentijds het te plaatsen kroon- en brugwerk controleren. Alles voor een optimaal en snel resultaat. U kunt bij ons terecht van maandag t/m donderdag 8.00 – 16.45 uur, en vrijdag van 8.00 t/m 13.00 uur.

Contact

Adres

Tandlab
Vlampijpstraat 45
3534 AR Utrecht

Privacy Statement

Telefoonnummer

030-2441135

E-mailadres

info@tandlab.nl

Openingstijden

MA t/m DO: 8.00 – 12.30. 13.00 - 16.45 uur.
VR: 8.00 t/m 13.00 uur